Annelien in Costa Rica

Reiskriebels...

De reiskriebels... veel mensen in mijn familie krijgen er vroeg of laat mee te maken. Zo ook ik. Al een poos kriebelde het, maar wat zou ik willen doen: Een zomer vrijwilligerswerk? Stage op Curaçao? Veel ideeën zijn langsgekomen, meerdere brochures zijn de afgelopen jaren op de mat gevallen, maar altijd was er wel een reden om het toch niet te doen.

Eind 2010 kwam mijn diploma in zicht... Wat zou ik daarna gaan doen?
Fulltime aan de bak als juf? ‘Dat kan ik nog tot mijn 67e!'
Verder studeren? ‘Geen idee wat ik wil. En om nou meteen weer de schoolbanken in te duiken lijkt me ook niet alles.'
Reizen? ‘Maar hoe overleef ik dat zonder mijn ouders, broers, zus en vriendinnen? Hoe gaat me dat lukken zonder overvolle kledingkast bij de hand en zonder 45 paar schoenen? Durf ik de vaccinaties wel te halen? Kan ik dat allemaal wel regelen? Durf ik dat wel alleen?'

Genoeg redenen om niet te gaan, maar ook zoveel meer redenen om wel te gaan! Het lijkt me ontzettend gaaf om een nieuwe cultuur te leren kennen, mensen te ontmoeten, een nieuw land te zien, een totaal andere natuur te bekijken, ander eten te proeven, mijn horizon te verbreden.

Na veel zoeken heb ik besloten om naar Costa Rica te gaan. Costa Rica lijkt mij een ontzettend mooi land, met een heel mooie natuur. Ook staat het bekend als een vrij veilig land, waar je als vrouw goed alleen kunt reizen. Daarbij komt ook nog eens dat de Costa Ricaanse inwoners de gelukkigste mensen zijn van de hele wereld. Nou, dat wil ik natuurlijk wel meemaken

Laughing

En nu is het zover, mijn backpack staat klaar, de laatste was draait, vanavond mijn afscheidsfeestje... Overmorgen zit ik in het vliegtuig richting Atlanta, om daar over te stappen op het vliegtuig naar San Jose. Ik zal beginnen met 4 weken Spaanse les, gevolgd door 4 weken vrijwilligerswerk. Als laatst zal ik nog 2 weken rond gaan reizen.

Ik vind het ontzettend spannend om te gaan, maar heb er ook heeeel veel zin in!
Ik zal jullie zo goed mogelijk proberen op de hoogte te houden van mijn avontuur.

Hasta pronto!

Liefs, Annelien

Lisanne

Hoi Annelien,

Mooi verhaaltje al hoor! Heel veel plezier in Costa Rica! Geniet ervan.. Voor je het weet is het voorbij!

Maartje

Haaa Annelien,
Bijna gepakt om de gelukkigste mensen van de aardbol te ontmoeten;-)...heel veel plezier!Maak er een super tijd van!!....kus van uit Hoevelaken M&D&N

BigSis

En nu ben je er al!
Vandaag je eerste schooldag. En wat heb je in een paar dagen al veel meegemaakt toch? Uit eten met een Mexicaan, samenreizen met een Ned/CR stel, slapen in een groot bed ergens in een donker dorp, naar een kinderfeestje enz. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal. Dit eerste 'reiskriebels' verhaal smaakt naar meer. Have fun!